Affiliate GYIK

Gyakran ismételt kérdések a partnerprogramról – Benned is felmerültek ezek? Olvasd végig, gondold végig, és ha maradt még kérdésed, kérdezz!

„Mennyi a jutalék?”

Minden végrehajtott – tehát kifizetett – vásárlás után 20% a jutalék. Ez még a kereskedelemben is tisztességes árrésnek számít, de neked se boltot nem kell nyitnod, se árukészletet nem kell tartanod, se engedélyeket nem kell beszerezned, se ügyfelekkel nem kell bajlódnod.
Mondok példát: a legkelendőbb termék jelenleg az onixbazar.hu-n az Írni bárki tud című ekönyv. Ez a legkönnyebben eladható termék. Ha ezt valaki megvásárolja rajtad keresztül, akkor azonnal 592,- forint íródik jóvá a partneri számládon. Ez egy olcsó termékünk, de elképesztően eredményesen lehet eladni. Úgy is mondhatnánk, hogy könnyű eladni – és ezzel gyakorolni. 🙂
A legdrágább termékünk jelenleg a Perpetuum Mobile Protokol – ez 49.990,- forintba kerül. Az utána járó jutalék: 9998,- forint. Megosztasz egy linket, és nagy eséllyel van 9998,- forintod. Elég jó órabérnek tűnik, nem?

„Mik a feltételei az onixbazar.hu affiliate programhoz való csatlakozásnak?

Ahhoz, hogy csatlakozni tudj a programhoz,
a.) saját weboldallal, vagy
b.) nagyszámú ismerőssel kell rendelkezned, akikkel online tudsz kommunikálni.

Ha még nincs weboldalad, de most felcsillant a szemed, hogy lehetne, akkor vágj bele!

A csatlakozást egy egyszerű regisztrációval indítod el, melynek során majd a szabályokat is el kell fogadod. Regisztráció az affiliate programba>>

„Szükséges a számlaképesség?”

A legegyszerűbb, ha számlaképes vagy, de ez nem kötelező. A jutalékodat megkaphatod magánszemélyként is.

“Nincs vállalkozásom, de apukám/testvérem/barátom tud számlát adni az jó lesz?”

Nem szükséges, hogy a te neveden legyen vállalkozás.

„Milyen időközönként juthatok a jutalékomhoz?”

Havonta legfeljebb egyszer kérünk tőled számlát, vagy jutalék-kikérést, ennek időpontját te határozod meg a hónapon belül. A számlát 8 napos határidővel és átutalással kérjük kiállítani majd, a végösszeg mind a számlán, mind a magánszemélyként történő jutalék-kikérés esetén az az összeg kell, hogy legyen, ami a rendszerünkben látszik számodra kifizetetlen jutalékként, fillérre pontosan (plusz áfa és egyéb költségek már nem kerülhetnek rá).

„Már a regisztrációnál is szükséges a számlaképesség?”

Nem. Elkezdheted a munkát már korábban is, de amikor a kifizetést kéred, az már mehet számla ellenében, illetve akár magánszemélyként is.

“Levásárolhatom a jutalékomat az oldalon?”

Igen! De mi jobban szeretünk fizetni :). Van lehetőség a levásárlásra, de ne erre állítsd be magad hosszú távon!

„Hogy működik ez az egész a gyakorlatban?”

A csatlakozáskor a rendszer generál számodra egy egyedi azonosító kódot, amit majd a linkekben fel kell tüntetned, hiszen ezzel mérjük, hogy melyik látogató melyik partneren keresztül érkezett.

Tehát mindenkinek lesz egy saját referáló linkje, saját referáló azonosítóval. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a tevékenységet, akkor ezt a saját, referáló linket kell majd megosztanod ott, ahol hatékonynak gondolod: saját blogon, saját FB oldalon, saját FB csoportban, email listán, fórumon, ismerőseidnek, stb. Természetesen semmire sem fogsz menni az ész nélküli linkmegosztásokkal, erről külön kis oktatást kapsz a csatlakozás után, hogy mit hogyan érdemes és etikus csinálni.

Számunkra az a fontos, hogy te sikeres legyél, mert a marketingünk gerincét fogja alkotni az affiliate rendszer. Ha te nem vagy sikeres, akkor mi sem.

„Mit kell linkelni? Az oldalt? Vagy a termékeket?”

Linkelheted csupán csak az onixbazar.hu főoldalát, de ezerszer hatékonyabb, ha a egyenként a termékeket linkeled – és ezeket ajánlod. Azért, mert ezzel már előkészíted a látogató fejében a vásárlást, tehát sokkal nagyobb az esélyes a sikeres ügymenetnek. Ne hidd, hogy a kényelmesség – főoldal olykor-olykor meglinkelése – majd előre visz. Nem fog. Tegyél bele egy kis kraftot, linkeld a termékeket, írj hozzájuk rövid ajánló szöveget, és megsokszorozod a lehetőséget a magad számára?

„Honnan tudja a rendszer, hogy rajtam keresztül érkezett a vásárló?”

Onnan, hogy egy cookie-val megjelöli a látogatók böngészőjét a rendszer – adatvédelmi szabályzatunkban is benne van ez a tény, külön pontban tárgyalva –, és aztán 30 napig tárolja ezt az infót róla.
Ha közben másik referáló linkre is rákattint ugyanaz a látogató, aki rajtad keresztül már járt az oldalon, akkor az új kattintást fogja a rendszer figyelembe venni a jutalék elszámolásánál. Tehát, ha te tegnap megosztottad a linket, és valaki rákattintott, de ma valaki más is megosztja azt a terméket a saját referáló linkjén keresztül, akkor az a valaki más felülírja a te referálásodat.
De ez fordítva is így van: ha valaki révén már korábban kattintott a látogató, de nálad kap végső kedvet a vásárlásra, akkor számodra lesz jóváírva a vásárlás utáni jutalék. Érdemes tehát aktívnak, szorgalmasnak és célratörőnek lenni, mert az nyer, aki a legnaprakészebb és aki a legjobban tudja előkészíteni a vásárlást a látogatók fejében.

„Honnan tudom, hogy mennyi a jutalékom, milyen eredményeim vannak?”

A jutalékodat és a partnerprogramban elért eredményeidet és statisztikáidat a saját partneri oldalon folyamatosan követheted.

„Hogyan lehetek eredményes ebben a rendszerben?”

Egyrészt úgy, hogy alkalmazod a marketing alapvetéseket és közben tisztában vagy alapvető értékesítési megoldásokkal is. Azért kellenek ezek a tudományok, mert megezerszerezheted az eredményeidet, ha tudatosan használod a marketingben és az értékesítésben rejlő lehetőségeket. Az affiliate az a marketing egyik kiváló eszköze, de ha közben az értékesítés meggyőző erejét is alkalmazod, akkor elképesztő eredményeket tudsz majd elérni.

A marketingről és az értékesítésről minden csatlakozó kap egy kis kiképzést, és azt találtuk ki, hogy a legeredményesebb partnereknek továbbképzéseket is tartunk (ingyen).

Másrészt pedig úgy lehetsz eredményes a rendszerben, ha beleadsz mindent, amit bele tudsz adni: időt, energiát, kreativitást, szorgalmat, eltökéltséget. Nem kell bele külön pénzt tenni, nem kell befektetni, nem kell álmatlanul forgolódni éjszakánként. Egyszerűen csak csinálni kell.

„Mennyi pénzt lehet ezzel keresni?”

Rajtad múlik. Mondjak összeget? Havi 150ezer forint elég lesz? Vagy 480ezer? Mennyit szeretnél? Nem én döntöm el, hogy milyen szellemi erőforrásokat vagy hajlandó megmozgatni, és hogy milyen céljaid legyenek, ezeket neked kell eldöntened. Bármennyi is lesz a jutalékod, kiszámlázod és kifizetjük.

Az onixbazar.hu-n olyan termékek vannak és lesznek, amik már bizonyítottak: eladhatóak és van rájuk kereslet.

„Fog még bővülni a termékek köre?”

Igen! Készítjük és keressük azokat az oktatóanyagokat, amik könnyebbé teszik az emberek életét és az információ átadásával jobbá teszik a világot. Minden új termékről külön értesítjük az affiliate partnereket, és tanácsokat is adunk, hogyan érdemes az új termékről kommunikálni.

„Jól értem akkor, hogy igazából csak kommunikálni kell, aztán a rendszer elvégzi a többi feladatot?”

Igen. Értékesítés orientált marketing kommunikációt érdemes folytatni, rendszeresen és céltudatosan, és annak biztosan meglesz az eredménye.

„Használhatom a termékeknél található leírásokat kedvcsinálónak?”

Igen, de nem tüntetheted fel saját szerzeményedként – csak erre kérünk ügyelni.

Ha bármi kérdésed lenne még, tedd fel emailben! contact@ritartacademy.com

Ha pedig nincs kérdésed, akkor itt tudsz regisztrálni: Affiliate regisztráció partnerként>>