Susanna Lehner – Az aranypárducok ébredése

1990Ft

2012 végén felvirradt ugyan az Aranykor hajnala, ám a születő világ első, bizonytalan lépéseit kihasználva a Sötét Erők megpróbálják uralmukat visszaszerezni. A Fény hívei sem tétlenkedhetnek hát: Amritát, a szépséges segítő boszorkányt bízzák meg a fontos küldetéssel: fel kell kutatnia egy harminc évvel korábban újszülöttként szétválasztott és elrabolt magyar ikerpárt, mert rájuk vár a feladat, hogy egy titokzatos, ősi ereklye segítségével megtörjék a Sötétség Fejedelmének növekvő erejét. Az ikrek kiválasztottak, különleges pozitív energiák hordozói, hogy adottságukat az emberiség szolgálatába állíthassák. Ehhez azonban előbb Amritával együtt le kell győzniük a Sötétség Csatlósait: a mindenre elszánt démonokat, ártó boszorkányokat és vámpírokat, valamint meg kell fejteniük a szellemvilág rejtélyes üzenetét.

Amritának az ellenséges lényeken túl meg kell küzdenie Morganhez, a több ezer éves karizmatikus vámpírhoz fűződő ellentmondásos, eddig be nem teljesült szerelmével is. Amikor pedig megismer egy vonzó, halandó férfit, eleinte maga sem képes eldönteni, vajon az új érzelem felülírhatja-e a réges-régi, plátói köteléket…

Vállalkozásuk talán kudarcba is fulladna, ha nem lenne segítségükre egy hatalmas tudású pilisi táltos, Kristóf. A kis csapat az idővel versenyt futva számtalan kérdésre keresi a választ: Miért fontos, hogy honnan származnak és mikor születtek az ikrek? Milyen összefüggés van az Európa közepén megbúvó, festői Pilis-hegység és az Orion csillagkép között? Mi lett a Csendes-óceánban sok ezer évvel ezelőtt elsüllyedt birodalmak, Mú és Ataisz népeinek sorsa? Mit üzennek az ősi burmai kőtáblák? Hol található és milyen magyar vonatkozású titkot rejt a Zengő Sivatag? Kik a „tiltottvérűek”?

Miközben a regény hősei a nyomokat követve és számtalan kalandba keveredve beutazzák a fél világot – többek között az Egyesült Államok keleti partvidékét, Drakula gróf néhai otthonát: a vadregényes erdélyi havasokat, a távoli Burma és Kína egzotikus tájait –, az olvasó is megkapja a válaszokat.

A nemzetközi és magyar vonatkozásokban egyaránt bővelkedő, sodró lendületű regényben ötvöződik a fantázia és a valóság, az emberi világ és a természetfeletti, a kaland és a szerelem, a múlt és a jövő. A szereplők létező helyszíneken járva derítik fel a rejtélyeket, melyeket gyakran a történelem és a jelenlegi kutatások is alátámasztanak. A nemzetközi és magyar vonatkozásokban egyaránt bővelkedő, sodró lendületű regényben ötvöződik a fantázia és a valóság, az emberi világ és a természetfeletti, a kaland és a szerelem, a múlt és a jövő. A szereplők létező helyszíneken járva derítik fel a rejtélyeket, melyeket gyakran a történelem és a jelenlegi kutatások is alátámasztanak.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Susanna Lehner – Az aranypárducok ébredése” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük